Akademik Başarı Eylem Planının Değerlendirme Toplantımızı Gerçekleştirdik.

Akademik Başarı Eylem Planının Değerlendirme Toplantımızı Gerçekleştirdik.

Akademik Başarı Eylem Planını değerlendirerek geliştirilmesi gereken yönlerinin tespiti ve gerekli tedbirlerin alınması

07.03.2022 257

Tarih: 06.03.2022

Sayı   : 2

 

CUMHURİYET ORTAOKULU

BAŞARIYI ARTIRMA PLANINI İZLEME VE YÜRÜTME BİRİMİ TOPLANTI TUTANAĞI

 

Cumhuriyet Ortaokulu Başarıyı Artırma Planını İzleme ve Yürütme Birimi, Okul Müdürü Çetin KALYONCU başkanlığında 06.03.2022 tarihinde öğrencilerin akademik başarı durumlarının takibine yönelik hazırlanan Akademik Başarı Eylem Planını değerlendirerek geliştirilmesi gereken yönlerinin tespiti ve gerekli tedbirlerin alınması için toplanarak aşağıdaki değerlendirmeleri yapmışlardır:

1. Cumhuriyet Ortaokulu Akademik Başarı Eylem Planının uygulanması sürecinde Müdür Yardımcısı Medine AKARCA başkanlığında yürütme birimi toplantılarının her ay düzenli yapıldığı, toplantılarda işleyişteki sorunların tespit edildiği ve çözüm önerileri ortaya konularak uygulama birliği sağlandığı görülmüştür.

2. Okul Gelişim Planında da yer alan Akademik Başarı alanında yapılacak çalışmalarla eşgüdümlü eylem planının uygulandığı görülmüştür.

3. Dönem Başında 7 ve 8.sınıflara Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Sosyal Bilgiler, İngilizce, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi derslerinden Destekleme ve Yetiştirme Kursları açılmış ve dönem süresince devamın sağlandığı görülmüştür.

4. 1 Dönem itibariyle zümrelerin aldığı karar doğrultusunda zümrelerce belirlenen ortak sorularla tüm sınıflar düzeyinde sınavlar ortak yapıldığı görülmüştür.

5. Ortak Sınavlarda sorular zümre öğretmenleri birlikte hazırlandığı, özgün sorulara yer verilmeye çalışıldığı, ortak sınav yapılacak derslerin, sınavın yapılacağı güne kadar işlenen kazanımlarının belirlendiği, bu kazanımlardan kritik olanları tespit edildiği, kritik kazanımlardan her birine eşit ağırlıklı olacak dağılımda soru hazırlandığı görülmüştür.

6. Şube rehber öğretmenleri tarafından öğrencilerin ortak sınavlardaki, diğer sınavlardaki şubesindeki, okulundaki başarı seviyesi yazılı bilgi ve grafiklerle takip edildiği görülmüştür.

7. Yapılan ortak sınavların zümreler tarafından değerlendirmesinin yapıldığı görülmüştür.

8. Dönem sonunda, her sınıf seviyesinde şubelerin Sınav Puanı ve Genel Puan ortalamalarının çıkartıldığı, diğer şubelerle karşılaştırması yapılarak sonuçların zümreler tarafından değerlendirildiği görülmüştür.

9. Ortak Sınavlar dışında tüm sınıf seviyelerinde 2 adet deneme sınavı, 8.sınıflarda ise 7 adet deneme sınavı yapıldığı, ayrıca Destekleme ve Yetiştirme Kurslarında da değerlendirme sınavları yapıldığı görülmüştür.

10. İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından uygulanan Konu Tarama Testlerine tüm sınıf seviyeleri düzeyinde %95 öğrenci katılımı sağlanmıştır. Konu Tarama Testlerinin sonuçlarının zümre öğretmenleri ile paylaşıldığı, öğrenilmeyen kazanımların tespiti yönünde çalışma yapıldığı görülmüştür.

11. Okulda uyum problemi, davranış bozuklukları olan, derslerinde başarısız olan öğrencilerin velileri ile okul rehberlik servisi ve sınıf rehber öğretmenleri tarafından görüşmeler yapıldığı görülmüştür.

12. 8.sınıf öğrencilerine yönelik Meslek Liseleri ile işbirliği yapılarak meslekleri tanıtım etkinlikleri düzenlendiği görülmüştür.

13. Öğrencilerimizin kitap okuma alışkanlığı kazandırılması için okul kütüphanesi oluşturulmuş, kitap toplama kampanyası ile kütüphaneye 1300 civarında kitap kazandırılmış ve kitap okuma saatlerinde bu kitaplardan faydalanmaları sağlanmıştır.

14. Başarıyı özendirmek amaçlı her ay Ayın Sınıf ve Ayın Öğrencisi uygulaması yapıldığı görülmüştür.

 

Bu değerlendirmelere ek olarak;

 

1. Merkezi sınava katılacak öğrencilerin akademik ve mesleki yönlendirmelerinin yapılması için Rehberlik Servisi ve Sınıf Rehber Öğretmenleri tarafından yeniden ortak çalışma yapılması,

2. Destekleme ve Yetiştirme Kurslarında devamın azalmaya başlamasının gözlemlenmesiyle devamın sağlanması yönünde veli görüşmeleri yapılması,

3. İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Mayıs ayında uygulanacak olan Konu Tarama Testlerine tüm öğrencilerin katılımının sağlanması için bilgilendirme çalışması yapılması kararlaştırılmıştır.

 

 

Çetin KALYONCU

Medine AKARCA

Gülsüm GÜNGÖRDÜ

Okul Müdürü

Müdür Yardımcısı

Matematik Öğretmeni

 

 

 

 

 

 

Şahin ABASIZ

Gülçin ABASIZ

Erhan DAĞCI

İngilizce Öğretmeni

Türkçe Öğretmeni

Sosyal Bilgiler Öğretmeni

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kazım YURDADUR

 

 

Rehber Öğretmen