14. Uluslararası MEB Robot Yarışmasına 4 Proje İle Gidiyoruz

13.05.2022 130

14. Uluslararası MEB Robot Yarışmasında okulumuz öğrencilerinden oluşan 3 takımımız ön elemeyi geçerek, 1 takımımız da doğrudan Şanlıurfa'da yapılacak finallere ilimizi temsilen katılmaya hak kazandı.

Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü  ile ACROME Robotik Mekatronik Sistemleri San. ve Tic. A.Ş. arasında imzalanan Mesleki ve Teknik Eğitim İş Birliği Protokolü çerçevesinde yarışmanın ortaya çıkardığı rekabet duygusu ile öğrencilerin kodlama becerilerinin en üst seviyeye ulaşmasını sağlamak üzere düzenlenen MEB ROBOT Yarışması,  "Göbeklitepe" teması ve "Ahican Tarihin Sıfır Noktasında" sloganıyla bu sene 13-16 Haziran 2022 tarihinde Şanlıurfa'da gerçekleştirilecektir.

Ön elemeli ve doğrudan finalist olarak katılım sağlanan yarışmada, ön eleme sonucunda ilimizden finalist olarak Şanlıurfa finallerine 16 proje katılmaya hak kazanmış olup bu projelerden 3'ü okulumuz öğrencilerine aittir.

Emeği geçen tüm öğrencilerimizi ve öğretmenlerimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.