OKUL SAĞLIĞI ÇALIŞMALARI TAMAMLANDI

02.06.2023 95

Okul Sağlığı Kapsamında Yapılanlar:

• 1.       Öğrenciler 1. Dönem ve 2. Dönem olmak üzere yıllık periyodik muayene için Aile hekimine yönlendirilip sağlık taramaları yapılıp dosyalandı.
  • 2.       Aşı, diş ve ağız sağlığı verileri de dosyalandı.
  • 3.       Okul ilk yardım dolabındaki malzemelerin eksik olanları tespit edildi(son kullanma tarihleri vs.) ve tamamlandı.
  • 4.       Sınıf rehber ve Fen Bilgisi öğretmenleri tarafından derslerde her hafta temizlik ve hijyen konusunda sürekli eğitimler veriliyor.
  • 5.       Halk sağlığından gelen memurlar(diyetisyen, hemşire ve görevliler vs)öğrencilerimize gerekli konularda seminer verdiler.
  • 6.       Sağlık kulübünün alanıyla ilgili belirli gün ve haftalar kutlanarak en temiz sınıf gibi yarışmalar yapıldı. Ayrıca kermes gibi faaliyetler düzenlendi.
  • 7.       Okul bahçesinin etrafındaki sahanın tel örgüleri, öğrenci ve çalışanlara zarar verebilecek kısımlar onarıldı.
  • 8.       Okul bahçesinin etrafına çöp kovaları konuldu, okul içinde koridorlara sınıflara ve tuvaletlere belirli noktalara çöp kovaları konuldu. Her gün düzenli olarak çöp kovalarının boşaltılıp temizlenmesi sağlandı.
  • 9.       Tuvaletler sürekli olarak hizmetliler tarafından temizlenmektedir.
  • 10.   Tuvaletlere sıvı sabun, peçete, havlu, çöp kovası ile kovaların içindeki çöp poşetleri her gün kontrol edilip değiştirilmektedir.
  • 11.   Okulum temiz belgesi alındı.
  • 12.   Sene başı temizlik için tüm malzemeler temin edildi.
  • 13.   Acil durumlarda ‘Toplanma Yerinin’ tüm öğrenci ve çalışanlarca bilinen yere asılması için tabela siparişi verildi.
  • 14.   Okul güvenliği için kamera sistemi 24 saat kayıt alacak şekilde sağlandı.
  • 15.   Öğrencilere polis memurları tarafından trafik eğitimi verildi.
  • 16.   Okul taşıma araçları her hafta idare tarafından denetlenmektedir.
  • 17.   Okulda dağıtılan taşımalı kapsamdaki öğrencilerimize yemekler nöbetçi öğretmen ve idareciler tarafından her gün yemeklerin kontrol ve denetimi yapılmaktadır.
    • 07-06-202307-06-202307-06-202307-06-202307-06-202307-06-2023